Alege încălțăminte

Dragi părinți, știm că în special la primul copil alegerea încălțămintei este dificilă, de aceea încercăm să evidențiem diferențele dintre produsele noastre cu ajutorul tabelului comparativ de mai jos. În plus vă oferim câteva sfaturi pentru fiecare etapă sau necesitate.

 

1. Pentru bebelușii ce merg susținuți - sub vârsta de 10-11 luni, ideal este să îi lăsați cât mai mult timp desculți. Dacă totuși aveți nevoie de o încălțăminte protectivă, alegeți ceva cât mai simplu, cum sunt botoșeii cu talpa de piele. Piciorușele lor au nevoie doar de protecție termică și nimic mai mult.

2. Pentru primii pași - în perioada de 1-3 luni în care se stabilizează mersul, vă sfătuim să-i lăsați desculți cât de mult se poate, pentru că în contact cu solul ei au o percepție mai bună a propriului corp și reușesc să-și găsească mai repede echilibrul. Degetele au un rol foarte important la mers - copiii practic se "agață" cu degetele de suprafața pe care calcă. Degetele și terminațiile nervoase din talpă sunt cele care primesc informații despre suprafața pe care pășesc. Un copil ce învață să meargă într-o încălțăminte rigidă poate fi comparat cu un chirurg ce operează cu mănuși de sudor. Cu cât ansamblul de materiale din talpă este mai rigid și mai gros, cu atât bebelușii au o percepție mai slabă a ceea ce fac, găsindu-și mai greu curajul de a păși. De aceea mersul desculț este ideal în primă fază, ulterior putându-se folosi încălțări ultra-flexibile cum sunt botoșeii din gama "Pufoși" sau sandalele din gama "Barefoot".

3. Pentru copiii care merg cu ușurință - odată ce copilul merge bine și are echilibrul format, puteți să-i dați o încălțăminte mai protectivă cu talpa ceva mai groasă, de aproximativ 3-4mm. Se va descurca bine, dar atenție! alegeți în continuare o încălțăminte flexibilă și ușoară, dar mai ales cu o formă anatomică ce conferă suficient spațiu degetelor, oferindu-le astfel mobilitate în mișcare și posibilitatea unei dezvoltări naturale.

4. Pentru interior, la grădiniță sau acasă - vă recomandăm botoșeii din gama "Pufoși" ce au o talpă tip "sandwich" cu un strat intermediar de latex ce oferă o minimă hidroizolație, sau sandalele din gama "Barefoot" ce au o talpă din cauciuc subțire de 2 mm. Pentru grădiniță sau acasă nu vă recomandăm pantofiori și cu atât mai puțin ghete! 


Tabel Comparativ Produse:

Produse Pentru picior Mărimi (EU) Talpa Căptușeală Chrome Free Branț interior Bebeluși care nu merg Primii pași Grădiniță Acasă Exterior
Botoșei multicolor îngust
normal
17-21 piele   piele          
Botoșei pufoși normal
lat
17-21,
24,26,
28,30
piele
burete
căptușeală chrome free
talpa interioară căptușeală chrome free          
Sandale Barefoot normal
lat
18-28,
30, 32
cauciuc
2mm
  piele tăbăcită vegetal          
Pantofi Barefoot normal
lat
18-28,
30, 32
cauciuc
3mm
fața piele tăbăcită vegetal
         
Ghete Barefoot piele normal
lat
17-26 cauciuc
4mm
fața
spate
piele tăbăcită vegetal
         
Ghete Barefoot lână normal
lat
17-26 cauciuc
4mm
lână naturală lână naturală          
                     
legend
  Produsul a fost adăugat în coș