În fiecare zi, tot mai mulți oameni redescoperă că mersul desculț este o experiență specială. Alături de numeroase beneficii de sănătate și stare de bine, mersul desculț în afara casei aduce înapoi atenția asupra conexiunii aproape uitate dintre Pământ și corpul uman. Ne putem permite să fim așa deconectați de la propriile noastre origini?

Hai, azi, să nu intrăm foarte mult în observații medicale și fapte științifice seci. Nu ne înțelegeți greșit, aici la Tikki Shoes citim, înțelegem și ne cultivăm cât de mult posibil cu articole științifice medicale și generale care analizează încălțămintea, modul ei de utilizare, impactul ei asupra mișcării și a mecanicii corpului, a creșterii etc. Întotdeauna există, însă, ceva mai mult decât datele și constatările reci.

Cum sunt simțurile. Cum e chiar să ieși afară, să îți dai jos pantofii și să simți pământul de sub picioare. Tălpile tale, mușchii, sistemul nervos s-ar putea să aibă nevoie de puțin timp să se reobișnuiască. Dar când se va întâmpla, vei putea să experimentezi iarăși unele dintre cele mai plăcute și relaxante momente ale vieții. Să simți înseamnă să trăiești. Atât de multe tipuri de încălțăminte restricționează, reprimă și înăbușă ceea ce picioarele ar trebui să simtă. Răzbună-te, dă-le jos și mergi în conexiune cu pământul. Mersul în picioarele goale pe pământ, pe iarbă, nisip sau orice suprafață pe care o consideri sigură îți va îndrepta poziția corpului și readuce mușchii la aptitudinea lor naturală în timp scurt. Azi puțin, apoi mult mai mult cu cât repeți și continui să mergi în picioarele goale.

Așa cum e posibil să fi ghicit deja, răspunsul la întrebarea noastră este DA, cea mai bună perioadă pentru mers desculț e CHIAR ACUM. Și dacă putem adăuga, cât mai curând posibil. Sezonul cald e deja aici și e absolut cel mai potrivit moment pentru mers în picioarele goale. Vara e în imediată apropiere, iar degetele de la picioare abia așteaptă să iasă iar la soare și să simtă puțintel briza. Pentru femeile care acum redescoperă plăcerea și beneficiile mersului desculț, sau au făcut-o deja, Tikki Shoes a reimaginat și lansat colecțiile de sandale de damă SOUL și VIBE. Pentru cei mai mici iubitori ai mersului desculț, colecția noastră nouă de sandale pentru copii este foarte aproape de lansare. Pantofii barefoot (mers desculț) și barefoot friendly (prietenoși mersului desculț) sunt cea mai bună metodă să te bucuri de stilul de viață barefoot chiar și atunci când încălțările sunt necesare. Încălțămintea noastră dragă îndepărtează pericolul dar lasă simțurile vii.

Mergi desculț, simte.