Victorița, sau Ionița, cum o alintă cei din jur, are 26 de ani și doi copii minunați, o fetiță și un băiețel. Evident că timpul petrecut cu ei este cel mai important dar, ca oricare Meșter Tikki, și ea își iubește mult meseria. Suficient de mult ca în fiecare zi să vină la atelierul din Timișoara tocmai de la Vinga, o micuță dar foarte drăguță localitate în care s-a stabilit.

De loc însă, Victorița-Ionița este din Bistrița, unde se pare că totul trebuie să rimeze perfect. Tikki Shoes îi este a doua casă de aproximativ cinci ani, așa că naveta de 33 de kilometri a devenit o obișnuință. Nu-i chiar o bucurie să călătorești în fiecare zi ca să fii la job, așa că suntem cu atât mai mândri că este alături de noi și îi mulțumim pentru asta.

Deși e greu de crezut că a făcut un sport atât de dur și solicitant precum handbalul, Ionița este fostă sportivă pasionată. Spunem fostă fiindcă acum, în afara timpului pe care îl dedică pentru manufacturare de pantofi sănătoși, merge la pescuit! „Soțul meu prinde mai mult, de obicei”, ne-a spus ea, cu modestia care o caracterizează. Cu toate că, în cariera de pescar, se laudă cu o captură de peste două kilograme.

O fi poveste pescărească? Cine poate ști? Ce-i cert e că încheiem aici acest episod din seria noastră dedicată câtorva dintre minunații Meșteri Tikki, iar în episodul următor te așteptăm cu o surpriză... spectaculoasă! Pe atunci!