Să începem cu începutul...


M-am gândit tare mult dacă ar fi bine sa creez un blog, dacă aş avea timp să mă ocup de el, sau dacă aş avea măcar ce să scriu :) Scrisul nu este talentul meu principal, însă dorinţa de a interacţiona cu oamenii este mult prea mare. Personal îmi plac foarte mult magazinele online care au şi blog, parcă au o faţă mai umană, şi îmi inspiră mai multă încredere, aşa că mi-am luat inima in dinţi şi m-am apucat şi eu de treabă.


În acest post aş vrea doar să ne prezentăm puţin: suntem o familie cu 2 copii, un băieţel de 4 ani, şi o fetiţă de 2 ani. Istoria papuceilor Tikki a început odată cu apariţia primului nostru copil, Ştefan, când dintr-o necesitate simplă de a-l încălţa cu ceva în casă, am ajuns să aflăm despre celebrii "soft sole shoes" - adica botoşeii (papuceii) de piele cu talpă moale. După îndelungi căutări, am comandat o pereche din SUA, puştiul nostru de doar 1 an fiind mai mult decat încântat de ei, iar noi în al nouălea cer. Mi-am dat seama că papuceii de piele sunt vitali în primii ani de viaţă ai unui copil, şi mi-aş fi dorit să am permanent o pereche pe măsură ce creştea. Aşa au apărut primele variante ale papuceilor Tikki - din necesitate, dar mai ales din motive financiare! Cam aşa au arătat primele modele :)Primele încercări au fost destul de nereuşite, însă papuceii au fost suficient de practici încât să poată fi folosiţi. Iniţial am învăţat să cos pe o maşină manuală, şi pentru o perioadă am avut cu ce să-mi ocup timpul :) Ideal ar fi fost să găsesc nişte croitori pricepuţi care să coasă mai bine şi mai cu spor, însă după câteva încercări nereuşite (dezamăgitoare chiar!) de a colabora cu specialişti în domeniu, am continuat să mă ocup tot eu de partea practică.


Cam pe când începuseră să meargă comenzile, am fost nevoită să fac o pauză de mai bine de 1 an pentru a întâmpina venirea celui de-al doilea puiuţ al nostru: Teodora. Aşa se face că papuceii Tikki au mai bine de 3 ani vechime, însă oficial abia în decembrie împlinesc 1 anişor. Între timp am încercat să îmbunătăţim mereu papuceii noştri, pe baza feedback-ului de la părinţi, şi la fel ne dorim şi în continuare, să perfecţionăm produsele cât de mult se poate.


Aşa a ieşit următoarea serie de modele:


 


Când Teodora a fost suficient de mare să pot relua activitatea, m-am decis să trec de la stadiul de hobby la cel de "mică afacere", m-am ocupat mai serios de papuceii noştri dragi şi astfel au apărut modele noi, mai frumoase, mai bine făcute, cu îmbunătăţiri majore (burete pe talpă şi elastic reglabil). Am lucrat foarte mult la tipare, am vrut să iau ce este mai bun din Shooshoos şi Robeez, dar să le adaptez la piaţa românească unde copiii nu sunt aşa de mari/grăsuţi ca în SUA. Am lucrat îndelung şi la design, dorind modele atractive pentru copii, dar care să fie uşor de realizat cu tehnologia pe care o deţineam - totul era cusut manual, nu aveam (şi nici acum nu avem) maşini de brodat, aşa că ne trebuiau modele rezonabile din punctul acesta de vedere.

 

Papucei Tikki

Cam aceasta ar fi istoria Tikki, o istorie care ne face să ne uităm cu mult drag în urmă, pentru că atunci începea viaţa noastră de părinţi cu atât de multe împliniri sufleteşti...Pentru noi Tikki reprezintă o ocazie deosebită de a CREA ceva în România - ceva frumos, calitativ, practic, care ne face mândri de fiecare dată când primim laude şi mulţumiri de la părinţi. Nu în ultimul rând Tikki înseamnă şi posibilitatea de a avea un program mai flexibil de lucru, şi de a petrece deci mai mult timp cu copiii noştri dragi...

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș