Instrucțiuni de folosire

Produsele Tikki Shoes sunt confecţionate integral din piele naturală, deci vor fi întreţinuţi ca şi o încălţăminte normală de piele, cu mici excepţii.

1. încălțămintea nu se spală în maşina automată! Datorită ciclului de spălare destul de lung (minim o oră), pielea stă mult prea mult timp în apă - de aceea se scorojeşte când se usucă şi de cele mai multe ori se micşorează. În plus, atunci când vine în contact cu multă apă, creşte riscul să iasă culoarea. Papuceii Tikki se sterg doar local, manual, cu o cârpă puțin umezită sau cu şerveţele umede.

2. La botoșeii de interior, talpa de piele întoarsă (velur) necesită curăţare ocazională, atunci când devine încărcată cu grăsime şi impurităţi datorită cărora perii de velur se lipesc şi nu mai au aderenţă la sol. Nu trebuie curăţaţi foarte frecvent, ci doar atunci când observaţi că botoşeii încep să alunece.

Este nevoie în acest caz de o cârpă umezită sau şerveţele umede pentru bebeluşi, şi o perie cu dinţii tari (de ex: perie de unghii, perie de grătar, etc.). Se spală bine talpa cu cârpa/şerveţelul umed (nu se spală sub jet de apă la robinet întrucât există riscul să iasă culoare din piele), se lasă la uscat după care se freacă energic cu peria până observaţi că îşi revin perii de velur.

3. Pielea de pe faţa botoşeilor/pantofilor de exterior/sandalelor/ghetelor cu blăniță se curăţă extrem de uşor cu orice cârpă/şerveţel umed (de preferat de bebeluşi).

4. Uscarea se face lent, exclusiv la temperatura camerei; evitaţi uscarea lângă surse de căldură (calorifer, sobă, ventilator, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură sau prin expunere directă la soare) deoarece pielea devine astfel mult prea tare şi se scorojeşte

5. Nu se folosesc înălbitori, detergenți, produse pe bază de solvenți pentru curățarea încălțămintei.

6. Nu se folosesc pe mașini sau bicilete fără pedale.

Încălțămintea din piele velur se întreține astfel:
- pielea se șterge iniţial cu o cârpă/şerveţel umed (evitaţi spălarea directă cu apă pentru că există riscul să iasă culoarea)
- se lasă la uscat, după care se periază uşor cu o perie de unghii sau altă perie cu dinţii mai moi (de ex. periuţă de dinţi)
- pentru a-i reda intensitatea culorii se foloseşte orice ulei de corp pentru bebeluşi - se toarnă pe o periuţă de dinţi și se întinde bine pe toată suprafaţa, pentru a evita nuanţarea. Chiar dacă pe alocuri puneţi mai mult sau mai puţin, important este să acoperiţi toată suprafaţa papucelului.
- după uscare veţi observa că velurul și-a recăpătat intensitatea culorii iniţiale.

Pielea lucioasă (nappa) se spală tot cu o cârpă/şerveţel umed, şi ulterior se pot folosi diverse produse de întreţinere a pielii (creme, spray-uri) pentru a-i prelungi viaţa. Vă recomandăm să folosiţi cu încredere lapte de corp, pentru a înmuia pielea şi a o ajuta să se păstreze bine în timp.

Depozitați încălțămintea în spații uscate, ferite de umezeală, în cutii aferente pentru a preveni migrarea culorii de la alte materiale.

Încălțămintea de exterior nu este un produs impermeabil, recomandându-se purtarea ei pe timp uscat. Fața și talpa pantofilor concepuți pentru exterior trebuie ferită de contactul cu apă, zăpadă, nisip, pietriș, solvenți, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive.

Evitați agățarea sau călcarea în obiecte metalice ascuțite, pietre, resturi de sticlă, uleiuri, benzine, diluanți. Nu sunt acoperite de garanție defecte apărute ca urmare a imperfecțiunii drumurilor, trotuarelor, pavajelor, sau utilizării încălțămintei pe alte suprafețe dure, abrazive, corozive.

Nu răspundem pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor menționate mai sus, sau pentru disconfortul provenit din purtarea încălțămintei de mărime nepotrivită sau model/calapod nepotrivit.

 

  Produsul a fost adăugat în coș