De ce Tikki Shoes?

Mers descult.jpg

 

De ce adoră copiii să stea desculţi?

Câţi dintre părinţi întâmpină problema copiilor ce nu ţin nimic în picioare?

De ce ar trebui să lăsăm copiii cât de mult se poate desculți?

 


Iată câteva motive pentru care papuceii Tikki sunt atât de uşor acceptaţi de către copii
:


1.      Confecționați integral din piele naturală, papuceii Tikki sunt extrem de moi şi uşori (cca 100g), copiii nu-i simt în picioare! Talpa ultra flexibilă se mulează perfect şi imită mişcările naturale ale copilului. Talpa subțire și elastică permite acestuia să simtă suprafaţa pe care păşeşte, având astfel un echilibru mai bun şi încredere să meargă mai repede. Pentru copiii mai mari, această flexibilitate se traduce prin confort maxim.

Prezentare FBmic.jpg

 

2.      Talpa este foarte flexibilă, dar protectivă şi impermeabilă în acelaşi timp, fiind formată din 2 straturi:

- stratul exterior – TPU (asemănător cauciucului) anti-derapant, flexibil, subțire de 1 mm

- un strat (branț) de 2-2.5 mm din piele groasă tăbăcită vegetal

 Prezentare talpa copy.jpg


3.      Sunt reglabilibareta cu scai îi poate lărgi sau micşora în funcţie de glezna fiecărui copil,

asigurându-le astfel lejeritate.

20150516_114208_MG_9694_mic.jpg

4.      Design atrăgător – permanent lansăm modele colorate, haioase, care să-i facă pe copii curioşi şi să poarte cu plăcere papuceii. Modelul este întors cu faţa către copil tocmai pentru a fi admirat de către acesta.

_MG_1339_mic.jpg

 

5.      Nu alunecă – la gama “Mers desculț” talpa este din TPU (thermoplastic polyurethane), potrivită atât pentru interior cât şi pentru exterior, anti derapantă pe suprafeţele alunecose, rezistentă la uzură şi nu necesită întreţinere (se spală cu un şerveţel umed). Se pot folosi fără probleme și pe suprafețele sensibile întrucât nu lasă urme negre ca și tălpile din cauciuc.

 

6.      Perfecţi pentru grădiniţă - uşor de încălţat, nu au şiret să se desfacă, talpa este impermeabilă, moi, confortabili, copiii îi pot purta ore întregi fără să le fie afectată dezvoltarea naturală a picioarelor sau să se simtă încătușați. În plus, au un singur strat de piele (necăptușit) și găurele pentru o ventilație mai bună,  reducându-se astfel transpirația, mai ales în cazul copiilor foarte călduroși.

_MG_1460_mic.jpg

 

7.      Ideali pentru primii paşi! Copiii care încep să meargă simt cel mai mult nevoia să aibă contact direct cu suprafața pe care pășesc, pentru că le conferă încredere şi au curaj să-și dea drumul la mers. Doar acest tip de papucei cu talpă ultra-flexibilă oferă copiilor posibilitatea să meargă ca şi desculţi, oferindu-le în acelaşi timp protecţie termică şi permiţând o dezvoltare naturală a picioruşelor!


Kitty.jpg

11149180_10152946930232968_418963493_n.jpg

11168589_684515148342330_7033637045014145014_n.jpg

 

Şi totuşi, de ce preferă copiii să stea desculţi?


În întreaga lume, medicii de specialitate recomandă mersul desculţ ca fiind cel mai sigur mod de a asigura o dezvoltare normală a picioruşelor în creştere. De ce este atât de important să meargă copiii desculţi mai ales la primii paşi?

· Piciorul bebeluşului nu este versiunea miniaturală a piciorului adult. De fapt aproape că nu conţine oase, este format din cartilagii care în câţiva ani se vor osifica in cele 28 de oase din cât este compus piciorul adultului.

· La naştere, glezna este maleabilă. Ea se întăreşte în timp şi capătă poziţia corectă mai ales când bebeluşul stă în picioare. Prin mersul liber, nesusţinut, glezna preia orice denivelare de pe locul unde calcă şi se întăreşte.

· Când merge desculţ, copilul nu-şi foloseşte doar muşchii şi talpa, ci chiar şi degetele cu care se „prinde” de sol pentru un echilibru mai bun. Acest lucru nu este posibil într-un pantof rigid.

· Prin contact direct cu solul, copilul primeşte informaţii care-l ajută să nu se mai uite frecvent în jos – fapt care i-ar reduce echilibrul şi l-ar face să cadă.

· Mersul desculţ ajută la formarea boltei plantare (arcadei) şi contribuie la o bună postură.

· Când piciorul este încălţat, călcâiul este cel care absoarbe energia impactului cu solul, energie transmisă coloanei vertebrale. Acest lucru nu se întamplă când piciorul este desculţ, deoarece această energie este distribuită pe toată suprafaţa piciorului.

· Deşi se presupune că diferite tipuri de defecte (talus valgus, picioare în X, mers pe vârfuri, etc) ar putea fi corectate prin purtarea de încălţăminte rigidă, numeroase studii recente au demontat şi aceste mituri şi arată cum mersul desculţ este de fapt cel care corectează aceste mici variaţii ale copilăriei.

· Nu în ultimul rând mersul desculţ este o excelentă metodă de reflexoterapie (prin contact direct cu suprafeţe variate gen pietre, nisip, pământ, iarbă)

 

Din păcate însă, trăim într-o societate modernă unde contactul cu suprafeţele naturale nu mai este posibil: suntem înconjuraţi de asfalt, ciment, gresie, suprafeţe nu doar alunecoase – dar şi reci şi neprietenoase. De aceea este nevoie să oferim totuşi protecţie picioruşelor delicate ale copiilor oferindu-le încălţăminte cât mai apropiată de natural!