Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Ce materiale folosim

1. Noile tălpi "Oxygen"

About

Noile tălpi sunt create cu ideea de maximă libertate în minte: lejeritate, flexibilitate, ground feel, totul la maxim. Ne-am lăsat inspirați de natură, de  elementul vital: oxigenul.

Micile bule de pe talpă sunt aranjate în formă de 5 degete și împletite astfel încât să reconstruiască logo-ul Tikki®. Aceste bule nu numai că au un rol estetic, ci și unul funcțional, deoarece oferă o aderență suplimentară.

Pentru a obține acest efect, am folosit un cauciuc lejer, cu rezistență bună la abraziune, însă tălpile cu adevărat barefoot (așa cum sunt toate tălpile marca Tikki) vin cu câteva compromisuri și nu pot fi comparate la nivel de așteptări cu tălpile clasice, rigide.

Este important să nu vă așteptați ca tălpile barefoot să reziste la fel de mult ca o talpă rigidă la activități sportive intense precum fotbalul, baschetul, alergatul, etc. Tălpile barefoot sunt mult mai subțiri, iar aceste activități vor eroda cu ușurință cel puțin 1-2 mm de la suprafața lor. Pentru activități sportive sau intense vă recomandăm încălțăminte specifică.

Tălpile barefoot  nu pot fi folosite nici pe biciclete fără pedale din cauza flexibilității cauciucului care îl face să nu reziste la abraziuni intense, repetitive, într-un loc fix așa cum o fac tălpile clasice, mai dure și mai rigide.

Noua talpă barefoot marca Tikki este ideală pentru primii pași, pentru copii mari și adolescenți, în condiții de purtare normală, cotidiană, în cadrul unor activități cu intensitate normală de utilizare.

 

2. Piele tăbăcită vegetal

Există o varietate mare de procedee de tăbăcire a pielii însă metoda cea mai veche - încă din Neolitic - și poate cea mai complicată, este tăbăcirea cu tanini vegetali. Așa cum numele sugerează, tăbăcirea vegetală este o metodă organică ce se bazează pe tanini extrași din scoarța copacilor sau fibra plantelor. Taninii de stejar, castan sau arborele de mătase sunt cei mai populari însă sunt cunoscute sute de alte tipuri de plante utilizate în tăbăcirea pielii naturale.

Metodele moderne de tăbăcire se bazează pe minerale cum ar fi sulfatul de crom, substanță ce a fost inventată pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Principiul este același, legarea / închegarea colagenului din piele în structuri moleculare stabile, proces ce împiedică putrefacția și descompunerea. Acest procedeu de legare a sărurilor de crom de proteina de colagen durează puțin, de ordinul a 1-3 zile, însă adesea folosirea acestor minerale ale metalelor grele sunt responsabile pentru poluarea mediului înconjurător.

În contrast, procedeul de tăbăcire cu ajutorul taninilor vegetali este un procedeu consumator de timp ce implică scufundarea pielii într-o supă concentrată de tanini vegetali pentru o perioadă de câteva luni de zile. Această metodă tradițională de tăbăcire necesită mână de lucru specializată însă rezultatul entuziasmează orice client ce apreciază produsele de calitate.

Printre beneficiile asociate pielii naturale, tăbăcite vegetal:
- material biodegradabil cu risc alergenic minim
- rezistență la uzură, pielea păstrându-și frumusețea în timp
- senzația de produs organic, „viu", plăcut la atingere

Dezavantajele pielii tăbăcite vegetal:
- taninul fixează culoarea mai greu decât o face cromul - în mediu umed există posibilitatea transferării unei ușoare nuanțe de culoare
- costul mai ridicat datorat unui proces de producție ce necesită un control mai atent și mai îndelungat decât cel bazat pe săruri de crom, precum și o mână de lucru specializată

Atenție!
A nu se confunda pielea tăbăcită vegetal cu pielea ecologică sau pielea vegetală!
În timp ce pielea tăbăcită vegetal este un material organic, de natură animală, pielea ecologică sau cea vegetală este un material sintetic.

Pentru cei curioși, diferența dintre pielea ecologică si cea vegetală o face substanța din care aceasta este sintetizată. Dacă pielea ecologică este sintetizată din polimeri, cea vegetală este crescută din drojdie modificată genetic astfel încât proteina drojdiei să mimeze colagenul din pielea animalelor.

 

3. Căptușeală Chrome-Free

Copiii adoră încălțămintea colorată iar materialele folosite la exterior influențează decisiv aspectul acesteia însă pe lângă design și aspect, contează la fel de mult cât este de confortabilă și de sănătoasă - iar la acest capitol materialele folosite la interior sunt cele care au rolul decisiv. Atunci când copiii se încalță fără șosete, pielea picioarelor poate absorbi - în special când transpiră - o parte din substanțele cu care vine în contact, de aceea este important ca atât talpa interioară a încălțămintei cât și căptușeala acesteia să fie prelucrată prin metode sănătoase, non-alergenice. Căptușeala Chrome-Free tăbăcită cu tanini sintetici sau tanini vegetali rezolvă această problemă asigurând o protecție deosebită pielii delicate a copiilor.

 

4. Talpă exterioară ultra-flexibilă

Din piele, crep sau cauciuc, tălpile Tikki Shoes sunt ultra-flexibile si anti-derapante. Dedicate copiilor aflați la primii pași, acestea favorizează învățarea rapidă a unui mers corect întrucât copiii simt cu ușurință suprafața pe care pășesc. Tălpile Tikki permit mișcarea liberă, neîngrădită a picioarelor, ceea ce are ca efect o dezvoltare armonioasă a musculaturii gleznei.